Kuidas maandada Boeing 747-400

Üle neljasaja reisija pardale võttev Boeing 747-400 on üks maailma suurimaid reisilennukeid, mida kasutatakse kontinentidevahelistel lendudel.

Lufthansa Frankfurt – Johannesburg (FRA-JNB) lennule saatis saatus muuhulgas ka nii kõva tegelase, kel oli lennuki pardal kehtivatest reeglitest täiesti ükskõik. Tüüp jõi, suitsetas, räuskas ja tundis ennast muidu koduselt. Kaasreisijate ja meeskonnaliikmete märkused ja nõuded lollused lõpetada nii kõvale mehel muidugi ei mõjunud. Et olukord hakkas üsna kreisiks ja kaasreisijatele potentsiaalselt ohtlikuks muutuma, otsustas lennuki kapten lennuki Tuneesia-Liibüa piiri lähedal ümber pöörata ning teha erakorraline vahemaandumine Tuneesia pealinnas Tunises.

Enne maandumist tegi lennuk õhus veel ühe pikema ringi. Raske öelda, kas lennuki maandumiskaalu saavutamiseks või oli Tunises vaja mingeid ettevalmistusi teha.

Tunise lennuväljal murti kõvamees reisijate ja politsei ühisjõul maha ning viidi raudus minema. Ajaliselt läks vahemaandumine maksma 4 öist lisatundi. Palju selline vahemaandumine Lufthansale rahaliselt võis maksma minna, pole aimugi. Igal juhul ei ole kõvamehel tulevikus vaja palju juurelda, kuhu oma sissetulekud (juhul, kui need peaks olemas olema) paigutada. Ilmselt tuleb kodanikul maailma mõnda aega ka trellide tagant vaadata, kui võtta võrdluseks analoogne juhtum briti naistega.

Categories: Lennufirmad | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Create a free website or blog at WordPress.com.