Kuidas internetis lennupileteid otsida?

Lufthansa A380

See postitus on lühikene kokkuvõte sellest, kuidas leida internetist soodsa hinnaga lennupileteid. Soovitused võivad olla subjektiivsed, põhinevad isiklikel (mugavus)eelistustel ega püüagi olla ammendavad. Toodud lingid on kõige kasulikumad siis, kui otsitakse lende Euroopast väljapoole.

MÕNED PÕHITÕED

  • Suurem osa lennufirmade sooduskampaaniaid postitatakse reisihuviliste poolt reisiportaali Trip.ee vastavasse teemasse Lendude sooduspakkumised. Teema postitused saab endale tellida RSS-ina (http://trip.ee/lendude_sooduspakkumised/rss). Tänu kogukonna aktiivsusele on Trip.ee enamasti ka operatiivsem, kui Eesti suuremate reisbüroode vastavad lehed ning sealt leiab ka lennufirmade veahindu ja selliste lennufirmade pakkumisi, mida Eesti reisibürood ei vahenda (näiteks AirAsia ja Condor).
  • Iga sooduspakkumisena esitletav piletihind pole automaatselt sooduspakkumine. Näiteks kui mõni reisibüroo reklaamib KLM-i või Air France’i soodushindu (olgu siis algusega Helsingist või kuskilt mujalt), siis ei tähenda see, et pilet oleks odav, vaid seda, et väga kalli pileti asemel on tekkinud lihtsalt võimalus soetada kallis pilet.
  • Kui krediitkaart on olemas, siis puudub lennupiletite ostmisel reisibüroode kaudu sügavam mõte. Üldjuhul säästab otse lennufirma kodulehelt ostes reisibüroo teenustasu osa, millest kambakesi reisides võib kujuneda juba päris arvestatav summa. Isegi, kui krediitkaarti pole, on võimalik teha SEB virtuaalne krediitkaart.
  • Kuigi enamasti on lennupileteid reisibüroost odavam osta kui reisibüroost, pakuvad suured broneerimissüsteemid, nagu Expedia, Ebookers ja Opodo, samu pileteid tihti veelgi odavamalt (aga mitte alati!), kui lennufirma ise.
  • Vahest leiab hea lennuhinna ainult mingist konkreetselt lehelt, näiteks vertaa.fi, BudgetAir.ie, või mõne suurema lehe kohalik leht nagu Lastminute´i Itaalia versioon.
  • Alati tasub võrrelda mitme otsimootori tulemusi. Vahe hakkab ilmnema eelkõige siis, kui sihtpunkt Euroopast väljas või mõnel väiksemal lennuväljal.
  • Parimate hindade leidmine tahab tavaliselt natuke mängimist lennu algus- ja sihtkohaga. Tihti töötab variant lendamine mõnelt Euroopa suuremast sõlmlennujaamast mõnele teisele suuremale lennuväljale (hubi)+odavlennuga edasi. Näiteks Aasia suunal lennates tasub kindlasti vaadata hindu Saksamaalt, Londonist ja Amsterdamist.
  • Paindlikkus väljalendamisel hoiab kokku suuri summasid.
  • Vältida tuleks bookinghouse.ee teenuseid. Põhjuseid loe siit!

KIIRE ÜLEVAADE LENNUPAKKUMISTEST

Kes lennupiletite hindu pidevalt ei jälgi, võiks kõigepealt heita pilgu peale sellele, mida lennufirmad parasjagu pakuvad – algusega suurematelt lennuväljadelt. Võimalusi on mustmiljon, mõned neist allpool:
Helsingist – top10matkatarjoukset.com ja ebookers.fi
Saksamaalt – opodo.de ja Flugladen.de
Londonist – Tickets to World

ITA Matrix
Kui liikuda pakkumiste juurest edasi konkreetsema otsingu juurde, siis võiks alustada ITA Software (nüüd osa Google´ist) lehelt. Tõsi, see eeldab lennujaamade IATA koodide teadmist. Näiteks Tallinna kood on TLL, Helsingil HEL, Stockholmi lennuväljad STO, Stockholm Arlanda ARN, Frankfurt FRA, München MUC jne. Lennujaamade IATA koode leiab world-airport-codes.com või Airport Code Database Search abiga.

matrix

ITA-ga tasub katseda ka lennu alustamist mõnest Euroopa linnast, kuhu Tallinnast on võimalik mõistliku hinnaga kohale saada (näiteks WAW, MUC, AMS, LON, mööndustega ka PRG, DUS ja MXP).

ITA hea omadus on võimalus otsida odavamaid pileteid vabalt valitud 30-päevase perioodi jooksul (Month-long search). ITA-st otse pileteid osta ei saa, selleks tuleb minna kas lennufirma või mõne broneerimissüsteemi lehele. ITA-s on otsimiseks veel palju peenemaid võimalusi, aga kes sel tasemel otsivad, teavad ilmselt isegi, kuidas seda teha ja kust selle kohta infot saab.

MUUD OTSISÜSTEEMID

Otsimootorites tasub katsetada lende nii algusega Tallinnast (TLL) kui mujalt Euroopa suurematest lennujaamadest.

Momondo – ise pileteid ei müü, aga näitab ära, kust lehelt on võimalik ühe või teise hinnaga pileteid osta. Momondo on ennast näidanud heast küljest, sest leiab nii mõnigi kord üles selliseid lennuvariante, mida teistes otsisüsteemides millegipärast ei näe.

eDreams.com leiab ka odavlennufirmade pileteid.

dohop.com – kombineerib odav- ja täisteenusega lennufirmasid, kuid ei tee seda eriti hästi. Piletite ostmiseks suunab edasi.

Mobissimo.com – kasutatav kiire üldpildi saamiseks erinevate lennufirmade hinnatasemestest ja lennuaegadest. Broneerimiseks suunatakse edasi lehele, kust konkreetne piletihind leiti.

ODAVLENNUFIRMADE OTSING

Euroopa odavlendude otsinguks on üks lihtsamaid variante tšehhide Skypicker.com. Näiteks otsinguga Estonia to anywhare saab teada lähima kuu odavaimad piletihinnad. Aga väga teretulnud on ka võimalus kontrollida, palju maksab odavlennufirma pilet konkreetsesse riiki mingil konkreetsel perioodil.

WhichAirline.com – kombineerib odavlennufirmade lendusid jätkulendudeks, kuid näitab ka traditsiooniliste lennufirmade pakutava. Annab ühendustele hinnanguid (kahe lennu vahel liiga pikk või liiga lühike aeg). Võimaldab otsida sihtkohti ka riigi kaupa (n: Tallinn-Portugal), kuid otsitulemused ei pruugi sisaldada kõiki lennuvälju. Suuremate riikide puhul tuleb otsingut piirata maksimaalselt 10 lennuväljaga.

WhichBudget.com – missugune odavlennufirma kust ja kuhu sihtpunkti lendab. Mitme ümberistumisega lende ei kombineerita. airBaltic ja Estonian Air on ses süsteemis samuti odavlennufirmad.

Skyscanner.net – võimaldab otsida paremaid hindu nii kuu kui aasta kaupa (seda pigem teoreetiliselt). Eriti hea on võimalus valida lähte- ja sihtkohaks terve riik.

LENNUFIRMADE KODULEHED

Tihti leiab soodsaid pakkumisi otse lennufirmade kodulehel. Tasub tähele panna, et vahest hõlmab lennufirmade sooduskampaania tervet regiooni, vahest on sooduspiletid saadaval ainult ühest-kahest riigist. Lisaks võivad pakkumised eri riikide ja lennujaamade lõikes olla küllalt erinevad. Enamasti kipuvad parimad pakkumised olema suurtest lennujaamadest (FRA, LON). Alati on mõistlik tellida lennufirmade uudiskirju sooduspakkumistega.

Estonian Air – meie uhkus, millega on võimalik lennata eelkõige Amsterdami, Peterburi, Stockholmi, Kopenhaagenisse ja Oslosse. Mööndustega ka Vilniusse, Kiievisse ja Brüsselisse. Ülejäänud sihtpunkte teenindab OV sellise sagedusega ja/või sellistel kellaaegadel või sellistesse lennujaamadesse (Moskva – Sheremetjevo), mis muudab jätkulennud sisuliselt võimatuks.

Finnair – asukoha vastu ei saa ja Finnair (Oneworld) on meile üsna tihti aknaks maailma. Finnairi lennud Aasiasse on ajalises mõttes konkurentsitult kiireimad võrreldes näiteks lendamisega läbi Frankfurti. Ka New Yorki saab Helsingist üllatavalt kiiresti. Finnairilt võib aeg-ajalt leida üsna ok hindu Indiasse (DEL), Hiinasse (eriti HKG, aga ka BJS), Jaapanisse ja Taisse, kuid ilmselt on Finnair leidnud küllalt optimaalse lendude arvu ja väga häid pakkumisi pole neil juba mõnda aega esinenud. Lennu alustamine Tallinnast (või mujalt Euroopast) on üldjuhul odavam kui alustada lendu Helsingist.
Euroopas on Finnair säästurežiimil. Suupisted ja alkohol on ainult raha eest.

Finnairi turistiklass (foto: ERR)

easyJet – meie ühenduslüli Londoniga (Gatwick – LGW). Natuke ette broneerides väga hea hinnaga, kuid üsna ebamugavate lennuaegadega – eeldades ööbimist Londonis. Juhul, kui Londonis Stanstedi ja Gatwicki lennujaana vahel , siis selle kohta saab lugeda postitusest Kuidas saab Stanstedist Gatwicki lennujaama?

Ryanair – Ryanairi sihtkohad sõltuvad aastast, aastaajast ja muudest teguritest nagu Ryanairi lennukipargi hetke vastavus vajadustele. Üldiselt leiab Rynairi sihtkohad valikust Stockholm Skavsta (NYO), Oslo Rygge (RYG), London Luton (LTN), Dublin (DUB),  Manchester (MAN), Frankfurt Hahn (HHN), Düsseldorf Weeze (NRN), Bremen (BRE), Barcelona Girona (GRO) ja Milano Bergamo (BGY). Pikemalt ette planeerides või sooduspakkumistel odav. Edasilendamisvõimalused loetletud sihtpunktidest samal päeval on siiski piiratud.

Lufthansa (Star Alliance)- alates märtsist 2014 Tallinnast Frankfurti 3 lendu päevas. Lufthansa veidruseks on see, et nende väljareklaamitud soodushindu algusega Tallinnast väga tihti (ka väga suurel mängimisel kuupäevadega) ei leia. Algusega Saksamaalt on asi tavaliselt parem, kust aeg-ajalt leiab tõelisi pärle (näiteks Frankfurtist Kolumbiasse 440 eurot). Kindlasti tasuks silm peal hoida Lufthansa sooduspakkumistel algusega Helsingist, mis on tihti märksa soodsamad, kui samad lennud algusega Saksamaalt.

Etihad Airways – väga hea teenusega ja kohati väga hea hinnaga lennupiletid Euroopast Aasia ja Aafrika suunal, eriti open-jaw (algus ühel, tagasitulek teisele lennuväljale) piletite puhul. Meile lähimad kohad, kuhu Etihad lendab, on Amsterdam ja Frankfurt. Lendu saab alustada ka Düsseldorfist või Berliinist, kuid sel juhul on Abu Dhabi ots airberliniga, mis jääb kvaliteedilt Etihadile selgelt alla.

Etihadi turistiklass

Qatar Airways – Airlinequality hinnangul üks kuuest 5* lennufirmast. Hea Aasia, Lähis-Ida ja Aafrika suunal, aga ka Sao Paulosse lendamiseks. Praegu kiires laienemise faasis. Eriti tasub silmas pidada, mida pakutakse lennufirma Rootsi lehel. Miinuseks tihti esinev vajadus pikalt Doha lennujaamas passida. Eestlastele Doha lennujaamas viisat ei anta.

Singapore Airlines (Star Alliance) – teine 5* lennufirma, paljude arvates maailma parim. Meile lähim lennujaam CPH, kuid lendu on alati odavam (ja seejuures palju odavam!) alustada kas FRA, MUC või LHR (vahest ka AMS) lennuväljadelt. Vahest on Singapore Airlinesiga soodsaim lennata Helsingist Singapuri, kus Helsingist FRA/MUC lendab Lufthansa, sealt edasi Singapore Airlines.

Singapore Airlines´i turistiklass

Asiana (Star Alliance) – pidevalt maailma parimate lennufirmade hulka kuuluv, kuid lendusid kombineerides harva väga soodne. Euroopast lendab Seouli (Incheon-ICN) kaudu Aasiasse kolmelt lennuväljalt – London LHR, Pariis CDG, Frankfurt FRA. Võimaldab Seoulis teha stopoveri.

Emirates´i teeninduskvaliteet kipub kõikuma, kuid kokkuvõttes on tegemist väga hea lennufirmaga. Häid pakkumisi leiab eelkõige Saksamaalt ja Londonist, aga alati tasub vaadata, mis hinnaga on lennud Stockholmist või Varssavist. Väga huvitavaid hindu võib leida ka siis, kui alustada lendu Moskvast või Peterburist (LED). Et Estonian Airi ja Emirates’i Moskva lennujaamad on erinevad (vastavalt SVO ja DME), siis nõuab selline kombinatsioon mõttetult aega, raha ja Vene viisat.

Turkish Airlines (Star Alliance) – alates 2013 juunist lendab Turkish Airlines ka Tallinnast (minekul vahemaandumisega Vilniuses). Teised lähimad lennujaamad, kust väga kiirelt areneva Türgi lennufirmaga lendama pääseb, on RIX, HEL ja ARN. Aeg-ajalt pakub Turkish (lühendatult TK) väga mõnusaid hindu Aasiasse ja Aafrikasse. Vahest leiab soodsaima hinna hoopis nii, kui lendu alustada näiteks Riiast ja tagasi lennata Helsingisse või vastupidi. THY tasubki vaatamist eelkõige siis, kui lend Aasia või Aafrika suunal. Turkish Airlines reklaamib ennast kui maailma parima pardamenüüga turistiklassis ja midagi sinnakanti see ongi, sest vähemalt Etihad lööb selle kindlasti üle.

Malaysia Airlines (Oneworld) – kunagi oli Malaysiaga võimalik Stockholmist Kagu-Aasiasse saada väga heade hindadega. Nüüd on lähimad alguspunktid Amsterdam, Frankfurt ja London. Kuid arvestades Malaysia Airlines’i kestvaid majandusraskusi, on teeninduse tase kannatamas ning soodsaid piletihindu pole juba üsna kaua nähtud.

Cathay Pacific (Oneworld) on Hongkongis baseeruv 5* lennufirma. Harva väga odav. Lendamiseks Aasiasse ja Austraaliasse algusega FRA, London LHR või Pariis CDG. Cathay lennud HKG-st on broneeritavad ka Finnairi lehelt, eeldusel, et HEL-HKG lennatakse Finnairiga.

Cathay Pacificu turistiklass

VEEL IDEID

Häid hindu leiab ka USA-kesksest otsisüsteemist Kayak. Sisestades Explore from aknasse mõne suurema Euroopa lennuvälja (näiteks LHR, FRA, MUC), võib leida päris ahvatlevaid hindu. Ilmselgelt pole selline otsing täiuslik, kuvatakse vaid suurimaid lennujaamu, parimad hinnad nõuavad suurt paindlikkust jne, aga ideede korjamiseks minimaalse ajaga on kayak/explore päris tore koht. Mainiga tuleb, et USA-s baseeruvad otsimootorid (s.h. Kayak ja ITA) ei kuva tulenevalt sealsetest reisipiirangutest tulemusi Kuuba lennuväljadele.

Kayaki ühe eeliseks on paindlik otsing, kombineerides lende erineva algus- ja lõppsihtpunktiga ning +/-3 päeva ulatuses. Näiteks võib vaadata otsingut, mille algus- ja lõpp-punktiks võib olla kas Tallinn või Helsingi, sihtkohaks Bangkok. Aga sihtkohti saab samuti mitu sisestada. +/-3 päeva otsingut võimaldab ka Tripsta.de.

Soodsate lennupakkumiste leidmiseks võib kasutada ka sotsiaalmeediat. Lennufirmade aktiivsus ja käitumine sotsiaalmeedias on firmade lõikes siiski erinev ja iga lennufirma jälgimine Twitteris või Facebookis ei tasu kohe kindlasti ära. Isiklikult eelistan jälgimismeediumina Twitterit ja jälgida neid lennufirmasid, mille uudisvoog ei koosne sõnumitest stiilis “Oi, kui tore, et sulle meeldis meiega lennata!”.

Lõpetuseks: millest sõltub lennupileti hind?

Laias laastus sõltub see muidugi otsimisoskusest ja -kogemusest, aga lisaks sellele võib soodsate (NB! soodne ei tähenda siinkohal tingimata odavust, vaid pigem teatava lennukomfordi võrdlust tavapäraselt saadaoleva hinnaga) lennupiletite leidmine sõltuda ootamatult paljudest asjadest:

  • kas kuupäevad on fikseeritud või oled paindlik?
  • kas eelistad kiiremat otselendu või oled nõus odavama hinna või parema teeninduse nimel kasutama ümberistumisega lende?
  • kas oled nõus ümberistumistel pikemalt lennujaamas ootama?
  • kas eelistad kindlat lennundusallianssi või pole see oluline?
  • kas lennufirma üldine kvaliteeditase (vt. Airlinequality.com) on oluline või mitte?
  • kas kindel reisisihtpunkt on olemas või oled soodsa pakkumise korral valmis eksperimenteerima uute sihtkohtadega?
  • kas sihtpunkti viisarežiim võimaldab kiireid otsuseid või tuleb viisat kuskilt saatkonnast pikemalt ette taotleda?
  • kas sooduspakkumise reisiperiood sobib või mitte?
  • kas sihtpunkt on suur sõlmlennujaam (hub), kuhu läheb palju lende või mõni väiksem lennujaam, kus konkurents väiksem?
  • kas reisiperiood on lennunduses tipp- (eriti jõulud) või madalperiood?

Nagu öeldud, pole eelnev juhend mingil juhul ammendav. Loo moraaliks on pigem see, et erinevaid huvitavaid lennuvõimalusi on alati kaugelt rohkem kui on raha ja aega. Teiseks: lennupiletil ja lennupiletil ON vahe. Natuke eelteadmisi omades on võimalik oma reis teha palju odavamaks või siis sama raha eest palju luksuslikumaks.

Kui soovid säästa või saada reisides oma raha eest natuke rohkemat, siis saada Trip.ee-s sõnum!

Categories: Lennufirmad | Sildid: , , , , , , , , | 19 kommentaari

Navigeerimine

19 thoughts on “Kuidas internetis lennupileteid otsida?

  1. Pingback: 100 000! « Selline maailm

  2. Ivi Sonn

    Ostsin yetairfly.com sooduka brussel – zanzibar,aga firma keeldub teatamast lennuaegasid. On teada ainult kuupäevad. Minu jaoks on see esmakordne selline kogemus. tahaks väga osta ka Tallinn Brüssel piletid, aga firma ütles, et lennuajad saavad teatavaks 6 nädalat enne lendu. Kas tõesti ongi nii, et Brüsseli piletid saan osta alles vahetult enne lendu.

    • Veigo

      Ega see tõesti päris tavaline pole, aga teistpidi võttes pole selline variant, kus lennufirma kuu aega enne väljalendu lennuaegu muudab, samuti palju parem. Ja seda tuleb aeg-ajalt ikka ette.
      Variant on osta lennupiletid minnes päev varasemaks ja tulles päev hilisemaks, aga küsimus jääb, kas see tuleb koos kuludega ööbimisele odavam, kui pileti hiljem ostes.

  3. Väga hea põhjalik artikkel!
    Ma panin ka ise oma mõtted odavate lennupiletite otsimisel kirja ning viitasin ka sellele postitusele.
    Paljud asjad minu postituses kattuvad selle postitusega, aga on ka asju, mida siin ei ole:
    http://www.seikle.me/odavad-lennupiletid/
    Vingeid reise! =)

    • Veigo

      Aitäh viitamast! Aga nagu ka toodud soovituste sissejuhatuses märkisin, sõltub iga reisija rahulolu päris palju konkreetse reisija ootustest ja reisieelistustest. Kellele sobib korduv ümberistumine ja kellele mitte. Kes tahab lennata Aafrikasse Egypt Airlines´iga, kes valib selleks vaatamata natuke kallimale hinnale pigem mõne teise lennufirma.

      Viimane isiklik näide ka – marsruudil Tallinnast Nairobisse oli valida päris erinevaid variante. Seejuures oli kõige parema kvaliteediga kõige odavam. Aga seda varianti niisama lennupiletite otsimootoritest või reisibüroodest kätte ei oleks saanud, sest nõudis kombineerimist (open-jaw ja muud eraldi piletid). Teisisõnu, kel huvi, siis aja jooksul tulevad ka dividendid. Muidugi, kõigel on ka omad riskid!

      • Ole lahke, Veigo!

        Sul on õigus. Sõltub väga palju konkreetsest reisijast. Sinu postitus räägib üldiselt lennupiletite ostmisest internetis. Ma püüan rohkem keskenduda just odavate lennupiletite leidmisele.

        Igatahes vingeid reise-seiklusi sulle!
        =)

      • Pean sõnad tagasi võtma. Eks me mõlemad räägime ikka ühest ja samast asjast. Lihtsalt sinu postitus natukene põhjalikum. Sain isegi paar uut asja teada. Tubli töö.

  4. marilill

    Tere Veigo!
    Pöördun, sest olen ise juba hullumas.Otsin soodsaid ja võimalikult lühikese lennuajaga pileteid 20015 a märtsiks ( soov 02.03-2015 ja tagasi 20.03.2015) Los Angelesse ( USA), Olen vaadanud lennu algust Stockholmist. Momondos mingi pakkumine 3 inimest kokku 1257.- flugsity-st bronnides ( kas ka usaldusväärne). Olen nii rumal, et ka see siis nüüd lõplik hind, või lisanduvad sinna veel mingid maksud näitek pagas või midagi muud.
    Palun väga, kui sul on vägegi võimalik aita mind ullikest, üksi reisides pool probleemi aga minuga kaasas veel kaks isikut ja sellepärast soovingi professionaali abi.
    Pöördusin konkreetselt Veigo poole aga kellelgi teisel, kellel soov aidata pole see ka keelatud.Soovitused palun meilile-arike11@windowslive.com

    • Veigo

      Kahjuks sellele meiliaadressile kirjutamine ei õnnestu 😦

      • marilill

        Ma ei tea, miks ei õnnestu aga võib ka siia kirjutada, kui sobib.

      • marilill

        võib ka facebookis kirjutada: Marika Haller

      • Veigo

        Selline hind on väga hea hind, kuid nagu ikka, kõik sõltub. Näiteks lennuajad – kui lend väljub Stockholmist varahommikul, on ööbimine seal paratamatu. Mis on jälle lisakulu.
        12:10 väljumine BA-ga on natuke kallim, aga puudub vajadus ööbida. Hind erinevates kohtades 440-480 eurot.
        Ja muidugi tuleb vaadata, mis Estonian Airi piletid maksavad. Nii pikalt ette ostes vist pole probleemi.

      • marilill

        tänud, aga mul ikka arusaamatu, kust saan vaadata, kas pagas lisatasu eest või piletihinnas juba sees

      • Veigo

        Pagas on selle hinna sees. Iga lennufirma lehelt leiab ka selgituse, mis tingimused ühe või teise piletitüübi/reisiklassiga kaasnevad. Näiteks British Airwaysi kodulehelt saad teada, et see on 23 kg. Estonian Airi puhul sõltub äraantav pagas ostetud reisiklassist, aga turistikas üldiselt samuti 23 kg.

      • marilill

        Suured tänud

  5. Kristjan Adojaan

    Üks koht, kust vaadata, veel: http://alternativeairlines.com
    Kahjuks enam ei uuendata (2008 seis), ent päris heaks allikaks, kust leiab vähemalt viiteid väikestele lennufirmadele, mille olemasolust enne aimugi polnud http://www.attitudetravel.com/ – siis saab kasvõi nonde enda kodulehelt edasi otsida (kui veel tegutsevad).

    • Veigo

      Samas on Wikipedias lennujaamade kohta suhteliselt adekvaatsed andmed. Paned sealsesse otsingusse või Googlisse see-ja-see airport ja tavaliselt saab küllalt adekvaatse info.

  6. Fanny

    Mulle meeldib http://www.hansaflights.com
    Kõik on selge ja lihtne, samas kõige odavamad piletite hinnad
    Ostsin sealt Bangkoki lennu aprill 2015 hinnaga ainult 231 EUR. Mujal on ikka kordades kallim.
    Info eest maksin küll 2,49 euri läbi paypal’i aga hinna arvelt kuhjaga tagasi teenitud:)
    Soovitan soojalt!

  7. Naine

    Fanny, kuidas tead, et see on kuhjaga ära tasunud? Täiesti uus ettevõtmine nagu aru saan, seega keegi ei tea, kas see lend ka toimub? Sain ise sama pakkumise kusjuures, aga kuna kogu info salastatud, siis ei usalda.

Lisa kommentaar

Create a free website or blog at WordPress.com.