India rongipiletite ostmine internetis

IRCTC logo Niisiis – India rongipiletite ostmine internetis on imelihtne. Aga seda siiski ainult sellisel juhul, kui sa väga täpselt tead, mida teed. Mõne üliolulise nüansi peale esimese hooga lihtsalt ei tule. Kuigi broneerimine ise võttis aega umbes 2 minutit, kulus ostuprotsessi peale koos kõikide jamadega umbes 7 tundi.

India rongipileteid saab broneerida irctc.co.in lehel. Selleks tuleb ennast kasutajaks vormistada. Midagi keerulist seal pole. Aadressi võib tegelikult üsna suvalise panna, sest seda on vaja ainult juhuks, kui soovid piletite kättetoimetamisteenust. Aga IRCTC ei ole siiski see koht, kust broneerimist alustada.

Kõigepealt võiks tutvuda indiamike.com-i foorumi ronge puudutava osaga. Palju kasulikke näpunäiteid. Järgmisena tuleks selgeks teha sõiduplaan.

Enne broneerimissüsteemi minemist tuleb Indian Railways-i lehel selgeks teha ka järgmised asjad:

  1. Jaamade koodid
  2. Rongi numbrid ja sõiduplaan
  3. Sulle sobival rongil olemasolevad klassid

Konkreetse rongi klasside väljaselgitamine on kriitilise tähtsusega, sest IRCTC broneerimissüsteemis sõltub valitud klassist see, mis ronge pakutakse. Ja võib juhtuda, et kõiki võimalikke ronge lihtsalt ei näidata. Näiteks kui New Delhist Kalkasse sõites valida klassiks AC First, siis rongi 4095 ei näidata, kuna AC First klassi sellel rongil lihtsalt pole. Tuli valida hoopis AC Chair Car ja kohe ilmus valikusse ka rong 4095.

Kui rongi number, jaamade koodid ja pakutavad klass on teada, võibki irctc.co.in lehel broneerima hakata. Kõige mugavam on valida e-pilet, mille saab välja trükkida. Arvestada tuleb, et aega on maksimaalselt 20 minutit, peale seda viskab süsteem sind välja. Lisaks on tihti peale tegemist ülekoormusega.

Järgmine oluline koht on maksmine. Maksmiseks pakutakse igasugu huvitavaid pankasid, millest midagi kuulnudki pole. Visa ja MasterCardiga maksmiseks saab kasutada valiku ülemist kolme panka. Oluline on teada kaardi CVV numbrit, mille leiab kaardi tagant allkirja kõrvalt. Või vähemalt peaks leidma, sest minu MC-l seda lihtsalt polnud. Sellisel juhul (ja ka krediitkaarti mitteomajatele) aitab hädast välja SEB virtuaalne U-kaart.

Nb! Alates 1. augustist 2009 nõutakse IRCTC lehel Visa/MC krediitkaartidega maksmisel vist veel mingeid täiendavaid koode:

To make online transaction process more secure through VISA/MASTER Credit Cards, RBI has made mandatory extra level of authentication called VBV (Verified by Visa) or MSC (Master Card Secure Code) password from 01st August 2009 onwards. This password is required to use while you are making an online transaction. All customers are requested to visit your respective card issuing bank’s website or VISA/MASTER sites and register your card for Verified by Visa or Master Card Secure Code to get your password.

Trip.ee-s on lugeda, et jamade tekkimisel IRCTC lehel võib alternatiivvariandina kasutada MakeMyTrip.com lehte, kus saab maksevahendina kasutada ka SEB virtuaalkaarti.

Piletid New Delhi (NDLS) – Kalka (KLK) läksid maksma 322 ruupiat + IRCTC teenustasu 20 ruupiat ning Kalka (KLK) – Simla (SML) 167+20 ruupiat. Klassiks AC Chair Car.

Uuendatud 18.10.2009

Categories: India | 1 kommentaar

Navigeerimine

1 thoughts on “India rongipiletite ostmine internetis

  1. Pingback: 100 000! « Selline maailm

Lisa kommentaar

Create a free website or blog at WordPress.com.