Santo Tomás pidustused Chichicastenangos

Nagu öeldud, peetakse Chichicastenangos detsembri keskel, vahetult enne jõulupühi, Santo Tomás’ pidustusi (Fiesta de Santo Tomás). Need pidustused on omapärane segu maia ja kristlikest traditsioonidest, millega tähistatakse talve algust ja mis on pühendatud linna kaitsepühakule Santo Tomás-le. Pidustuste kõrghetk saabub viimasel, Santo Tomás päeval ehk 21. detsembril.

Pidustused Iglesia de Santo Tomás treppidel

Pidustused Iglesia de Santo Tomás treppidel. Mustas cofradía liikmed.

Santo Tomás kiriku valgetel treppidel võib näha kristliku vennaskonda (cofradía) kuuluvaid mehi. Kokku peaks Chichicastenangos olema 14 cofradías’t, igaüks pühendatud eri pühakule. Cofradía-sse kuuluvaid mehi on lihtne ära tunda nende riietuse järgi.

Chichicastenango rongkäik

Chichicastenango - rongkäik

Pidustusteaegne Chichicastenango on täis tantsu, muusikat, protsessioone ja muidugi pidustustest lahutamatut pidevat paugutamist. Kuskilt võis lugeda, et paugutamise üks algseid ideid oli mägedes elavatele inimestele teada anda, et pidustused on käimas.

Chichicastenango karneval, Baile de la Conquista

Baile de la Conquista

Tänu pidevalt kallavale vihmale osutus parimaks kohaks, kust protsessioone ja tantse jälgida, restorani La Villa de Los Cofrades rõdu. Alt voolab mööda konkistadooride maske, marimbamängijaid, paugutajaid, puuraamidel pühakuid, maiasid, veel maiasid ja mida kõike veel. Rongkäigu lõpp-punkt on Santo Tomás kirikus.

Chichicastenango pidustused

Chichicastenango pidustused

Baile de la Conquista

Baile de la Conquista

Meeldetuletuseks: Santo Tomás pidustused kestavad Chichicastenangos 14-21. detsembrini.

Categories: Guatemala, Reisid | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Create a free website or blog at WordPress.com.